flotronic

Om Flotronic

Flotronic tillverkar tryckluftsdrivna membranpumpar av hög hygenisk standard, med mycket enkelt underhåll genom sitt unika koncept med en enda skruv/mutter som håller samman hela pumpen. Användningsområden är främst inom läkemedel, mat & dryck, kosmetika och kemisk tillverkning. Flotronic är en del av Unibloc Hygienic Technologies som erbjuder ett stort utbud av hygieniska pumpar.

Pumparna fungerar särskilt bra för produkter med hög eller mycket hög viskositet. För krävande applikationer inom läkemedelsindustrin kan pumparna konstrueras till högsta hygieniska standard. zw nordic AB är distributör av Flotronic Pumps i Sverige, Finland, Estland, Lettland och Litauen.

Produkter

Flotronic-Slimline-Pump

Slimline membranpumpar

Flotronics unika koncept med en enda skruv/mutter som håller samman hela pumpen, ger ett mycket kompakt pumpformat.

Pumparna är tryckluftsdrivna med dubbla membran och lämpar sig särskilt väl för hygienisk pumpning av både låg- och högviskösa produkter inom livsmedels-, dryckes-, kosmetik- och läkemedelsindustrin. Använda material i pumparna uppfyller alla krav som ställs inom direktiv från FDA och EU 1935/2004 samt dess tillägg 10/2011. Valt PTFE material för membran och tätningar uppfyller USP klass VI. Dessa pumpar kan levereras i enlighet med EU 2023/2006 Good Manufacturing Practices (GMP) och finns antingen med 3A eller EHEDG-certifiering.

Det kompakta formatet och unika design hos Slimeline ger ett minimum av underhåll. Dessutom mindre slöseri med produkt och snabb och enkel rengöring. CIP är möjligt upp till 6 bar och därefter dräneras pumpen utan ytterligare hantering. Den unika designen med en skruv/mutter som sammanfogar hela pumpen, möjliggör pumpunderhåll på några minuter.

Flotronic-Drum-Pump

Tömningssystem för fat och tunnor

Flotronics tömningssystem för fat/tunnor kombinerar den unika Slimlinepumpen med en ställning och en tätningsplatta. Systemet gör att man kan pumpa ut högviskösa produkter och tömma sina fat/tunnor på kortast möjliga tid.

Pumpens insug är ansluten till en tätningsplatta som passar inuti fatet/tunnan. Tätningsplattan har en uppblåsbar kant som förhindrar att produkt spills när pumpen tömmer fatet/tunnan. På detta sätt uppnås minimalt slöseri. Tätningen tappas på luft när pumpen lyfts pneumatiskt ur fatet/tunnan.

MiniChem

Minichem pumpar

En dubbelmembranpump byggd helt i PTFE speciellt utformad för säker överföring av aggressiva kemikalier och andra farliga vätskor vid flödeshastigheter upp till 100 liter/minut. Minichem är byggd av ett enda solitt PTFE-block, ett unikt patenterat koncept baserat på Flotronics mycket framgångsrika dubbelmembrandesign och unika koncept med en enda skruv/mutter som håller samman hela pumpen.

Minichems finns i såväl standard som antistatisk PTFE för applikationer som kräver en ATEX-certifierad pump.

Chemflo PTFE Pump

Chemflo PTFE pumpar

Tryckluftsdrivna PTFE dubbelmembranpumpar som har konstruerats speciellt för att hantera farliga och aggressiva kemikalier. Konstruktionen består av ett yttre hus i rostfritt stål som stöder och skyddar PTFE delen av pumpen. Denna är byggd av ett enda solitt PTFE-block. Detta gör att pumpen kan hantera stora variationer i tryck och temperatur utan att börja läcka.

  • Självsugande, max pumphöjd (3,6 m torra produkter och 8 m våta produkter)
  • Alla PTFE och TFM material är USPklass VI och FDA-godkända
  • Kan köras torr
  • Kan stoppa/starta mot stängd/öppen ventil utan tryckavlastning
  • Lätt att underhålla med Flotronics unika koncept med en enda skruv/mutter som håller samman hela pumpen
  • Driftstemperaturer upp till 135 ° C

Videos