Silverson

Om Silverson

Silverson Machines Ltd är världsledande tillverkare av high shear mixers – rotor stator mixers med hög energi – vars unika design förbättrar er produkt inom en rad tillämpningsområden som till exempel att dispergera, emulgera, homogenisera och upplösa fasta ämnen i vätska. Jämfört med en omrörare uppnår en Silverson high shear mixer ett avsevärt bättre resultat på kortare tid. Kunderna finns främst inom livsmedel, kemi och läkemedelsindustrin.

zw nordic AB är Silversons exklusiva distributör i Sverige, Finland och Baltikum. Vi erbjuder er att hyra en Silverson laboratorium mixer eller en fullskalig high shear mixer för att testa er applikation innan ett eventuell köp.

Urban Wretlinge
Urban WretlingeTeknisk säljare

Produkter

silverson-laboratorium-mixer

Laboratorium mixers 

En Silverson laboratorium mixer är väl lämpad för forskning och utveckling, kvalitetssäkring och småskalig produktion. Med en kapacitet från 1 ml upp till 12 liter erbjuder den utmärkt reproducerbarhet när man skalar upp till industriell produktion och ger ett enkelt sätt att förutse prestandan av större Silverson batch mixers eller in-line mixers.

De lätt utbytbara mixerhuvudena erbjuder stor mångsidighet eftersom de möjliggör att variera energi och turbulens med en och samma mixer. Ni kan följaktligen utföra många olika uppgifter med samma enhet.

Silverson batch mixer

Batch mixers

En Silverson batch mixer har en precisionstillverkad rotor/stator och utklassar därmed nästan alltid en omrörare. Bearbetningstiden kan minskas med så mycket som 90 % och slutproduktens kvalité och konsistens förbättras. En Silverson batch mixer är mycket hygienisk eftersom alla kontaktytor med produkt är gjorda av rostfritt stål.

  • Mixa batcher från 5 till 30 000 liter
  • Dispergera hög viskös produkt
  • Skapa stabila emulsioner och suspensioner
  • Minska partikelstorlek
Silverson in-line mixer

In-line mixers

En Silverson in-line mixer – mixer pump med hög energi – är snabb i drift och kan effektivt hantera stora batcher. Mixern är självpumpande och kopplas ihop med ett kärl via rör eller slang så att produkten bearbetas kontinuerligt. Denna mixer pump är också lätt att underhålla samt mycket hygienisk eftersom alla kontaktytor med produkt är gjorda av rostfritt stål.

  • Mixa batcher från 50 till 30 000 liter
  • Dispergera hög viskös produkt
  • Skapa stabila emulsioner och suspensioner
  • Minska partikelstorlek

Videogalleri